Yhteystiedot

Marjo Simpanen
puh. 0400 904005
marjosimpanen@hotmail.com

Jouni Kvist
puh. 040 7367682
jounikvist@hotmail.com

Uusimmat kuvat

  synnytys_alkaa.jpgStarWars-pennut

Lulun pennut syntyivät keskiviikkona 22.10.2008. Olen ollut mukana hevosten varsomisissa ja lehmien poikimisissa, mutta koiran synnytys oli ihan uusi juttu. Teoriassa asiat olivat hallinnassa, mutta käytäntö on tietenkin ihan eri asia... Vieressä oli niin Kennelliiton kasvattajakurssin materiaali kuin muutakin kirjallisuutta. Ja mielessä tietenkin kaikki mahdolliset kauhutapaukset.

Kaikki meni kuitenkin niin hyvin kuin vain mahdollista. Ensimmäinen pentu syntyi noin kello 14 ja viimeinen noin kello 17. Synnytykset olivat helppoja, ja kaikki pennut olivat heti ulos putkahdettuaan terhakasti hengissä ja ahnaasti maitoa imemässä. Suurimman ja pienimmän pennun painoissa oli eroa vain 40 grammaa, eli varsin tasaväkistä sakkia.

mika_rotta.jpg

Kaikkialla oli varoiteltu, että nartun ei saisi antaa syödä tolkuttomasti jälkeisiä jotta maha ei mene pahasti sekaisin. Lulu oli kuitenkin todella nopea nappaamaan jälkeiset suuhunsa, enkä onnistunut pelastamaan kuin kolmet syömiseltä. Onneksi Lulun teräsmaha ei ollut jälkeiskuormituksestakaan millänsäkään, ja hommasta selvittiin kunnialla.

Maitoa Lululta tuli alusta asti hyvin, ja pentujen painot lähtivät heti nousuun. Muutenkin Lulu hoiti pennut uskomattoman hienosti. Ensimmäiset päivät jopa niin fanaattisesti, että ei suostunut nukkumaan tai poistumaan pentulaatikosta kuin pikaisesti asioilleen. Vesi ja ruoka piti tarjoilla rouvalle laatikkoon. Kolmannen päivän jälkeen tuore äiti rauhoittui (tai uupui) sen verran, että suostui jo nukkumaan itsekin. Ruoka onneksi maistui Lululle hyvin, ja - kummallista kyllä - paino vain kasvoi koko imetysurakan ajan. ekat_pennut.jpg

Pentujen tapahtumista meillä ja vähän muustakin voi lukea blogista. Lisäksi jokaisen pennun omalle sivulle on koottu kunkin "henkilökohtaisia" asioita.

huh.jpg