Yhteystiedot

Marjo Simpanen
puh. 0400 904005
marjosimpanen@hotmail.com

Jouni Kvist
puh. 040 7367682
jounikvist@hotmail.com

Uusimmat kuvat

Kessusta isukki!

Sunnuntai 27.9.2015 - Marjo

Gandalf alias Kessu on 22.9.2015 tullut isäksi yhdeksälle ihanaiselle snautserin pennulle! Pennut löytyvät Benoran-kennelistä Hyvinkäältä. Sukulaispoppoo onnittelee Kessua, Melu-äitiä, pentulaisia sekä kasvattajaa Tuijaa!

Kuva: Jenna Raski

Kessu_16032015.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kessu, Gandalf, Lord of the Rings -pennut

Hyvää kannattaa odottaa - viimeiset pojat omiin koteihin!

Tiistai 29.10.2013 - Marjo

Aragorn, Faramir ja Legolas ovat kaikki päässeet omiin koteihin. Ja kerrassaan maailman parhaisiin sellaisiin! Legolas muutti Nurmijärvelle bretagnenbassetti Bellen kaveriksi. Pikkuherran sopeutuminen on sujunut hyvin, ja Bellekin suvaitsee jo ipanan lähentelyä. Legolas on jo muun muassa kunnostautunut sienikoirana ja osoittanut uskomatonta oppimiskykyä sekä temppujen että perussivistykseen kuuluvien asioiden suhteen.

 legolas_perhepotretti.jpg

 

Faramir, kutsumanimeltään Nisse, muutti tätinsä Mollyn kaveriksi Kirkkonummelle. Molly on kuulemma seurannut sisarenpoikansa vauhdikasta ja ennakkoluulotonta menoa välillä silminnähden järkyttyneenä. Muuten menee hienosti - Nisse on sopeutunut kotiinsa hienosti, ja Molly on ollut onnellinen saadessaan leikkikaverin. Ruokapolitiikan kanssa oli alkuun ollut ongelmia, sillä koirat olisivat mieluummin syöneet toistensa ruuat kuin omansa... Nissen lähtökuvassa ovella tuohuaa Vyyhti, joka olisi ilmeisesti myös ollut valmis muuttamaan jo pois kotoa.

 faramir_perhepotretti.jpg

 

Aragorn, kutsumanimeltään Tara, muutti Espooseen täydentämään Lehtisten lauman snautserikiintiön. Kavereina touhuavat collie ja käppänä, molemmat 5-vuotiaita. Myös Taran sopeutuminen on sujunut hyvin, alkuun oli kyllä pitänyt rähistä epäilyttävän liikkumattomina vitriinissä töröttäneille lasilinnuille. Muuten poika on tuohunnut ihanien lelujen kanssa ja katsellut televisiota. Vanhemmat koirat ottivat tulokkaan aluksi hieman epäluuloisesti vastaan, mutta jo ensimmäisenä iltana collie oli ilahtunut saatuaan sopivankokoisen juoksukaverin.

 

 aragorn_perhepotretti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Aragorn, Faramir, Legolas

Onnea StarWars-pentue - 5 vuotta täyteen!

Tiistai 22.10.2013 klo 22:23 - Marjo

Valtaisat onnittelut jo 5 vuoden ikään tulleille StarWars-pennuille, eli Dolcelle, Jopelle, Leialle, Lukelle, Mollylle, Rokille, Quidolle, Sylvialle ja Tillille! Kauhean nopeasti menee aika! <3

 

syksy2_2008_039.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: StarWars-pennut

Pennut 4 kk - paljon tapahtumaa

Sunnuntai 22.9.2013 - Marjo

Aikaa on ehtinyt hujahtaa sitten viime päivityksen. Kaikenlaista tapahtumaa on kuitenkin ollut paljon. Sorsastus alkoi lähijärvellä 20.8., ja oli ilo huomata, että pennut eivät olleet millänsäkään paukkeesta. Sen sijaan linnustusta tapahtui myös omalla pihalla... Pennut rätkyttivät pihalla herkeämättä jotain, ja kun menin katsomaan, ensimmäisenä vastaan juossut Aragorn oli aivan veressä. Pian muu sakki juoksi talon takaa yhtenä rintamana - Faramir kaltoin kohdeltu variksen raato suussaan. Liekö varis saanut osumaa hauleista tai autosta ja pudonnut lopulta meidän pihalle. Teurastus pihalla oli kyllä ollut perusteellinen.

variksenmetsastysta.jpg

 Variksen käsittelyä

 

Pennut ovat saaneet myös tehosterokotteet sekä rabiesrokotteen. Kukaan ei reagoinut piikkeihin millään tavalla. Rokotuksen yhteydessä ipanoille tehtiin terveystarkastus, ja kaikkilla oli silläkin saralla asiat kunnossa. Päivän parasta antia oli kuitenkin riehuminen eläinlääkärin kahden nuoren bordercollietytön kanssa.

 pojat_ja_borderit_22082013.jpg

 Kuva: Minna Viitanen

Seuraava suurempi tapahtuma olikin Vihdin Wuosisatamarkkinat. Pentukvartetti otettiin tapahtumaan mukaan katsomaan hälinää. Jännää oli, mutta positiivisella tavalla. Vieraita rapsuttelijoitakin saatiin roppakaupalla. Pennut jäivät tutustumiskierroksen jälkeen autoon "lepäilemään", kun Jouni ja minä kävimme vielä syömässä letut ja kiertämässä kojut. Palatessamme autolle totesimme, että auton takaluukkua oli tuunattu uuteen uskoon oikein urakalla...

pennut_markkinoilla.jpg

 

Sunnuntaina 25.8. Tillin sisko Leia saapui trimmaukseen. Leia-täti oli hieman vaivaantunut pentujen suomasta huomiosta. Eikä höykytys ihan pientä ollutkaan, kun Leia oli vielä niin kiltti, että ei kunnolla komentanut riiviöitä. Ja pennuilla itsetunto sen kuin kasvoi...

 leian_vierailu.jpgleia_gangsta.jpg

 

 

 

 

 

Seuraavana trimmausvierailuvuorossa olikin Kessu. Itse trimmaus sujui mallikkaasti, ja tallireissuilla neljä tuntia ennen käsittelyä väsytetty Kessu käyttäytyi todella nätisti. Lopputuloksena oli todella hieno pikkusnautseri, joka sai myös teipit korviinsa. Muille koirille normaalisti rehvakkaasti esiintyvä Kessu sai maistaa omaa lääkettään sisarustapaamisessa. Lisäksi Tilli-äiti näytti lapselleen heti kättelyssä kaapin paikan. Jotta Kessun elämä oli muutakin kuin mankelointia, suljettiin veljet pihahäkkiin ja seuraksi jätettiin Vyyhti-sisko. Sen kanssa leikki sujuikin malliikkaasti.

kessu_30082013.jpg

 

Torstaina 12.9. pennut pääsivät ihmisten ilmoille, kun taksvärkkipäivää suorittamassa ollut Heidi saatiin talutusavuksi. Taas suunnattiin Vihdin kirkonkylälle, missä revohka pääsi remmikävelylle ja uimaan. Reissun jälkeen olikin hetken aikaa mukavan väsynyttä porukkaa. Uimareissusta löytyy videon pätkä facebookista.

 

uimarit_12092013.jpg

 

Muuten kuluneisiin viikkoihin on mahtunut päivittäisiä iltalenkkejä ja lähes päivittäisiä karkureissuja - milloin tallille tai lähiojaan, milloin tietä pitkin pidemmillekin reisuille. Vaikka piha-aitaa on yritetty kaikin tavoin korjata pennunkestäväksi, löytävät riiviöt jonkun pakoreitin harva se päivä... Pako tapahtuu vapauden koitettua yllättävän nopeasti, ja kvartetti ehtii huomaamatta edetä hämmästyttävän kauas. Onneksi ipanat on saatu joka kerta ehjinä kotiin, mistä kiitos osittain kuuluu ystävälliselle naisihmiselle, joka on jo kahdesti palauttanut tehostetusta vahtimisesta huolimatta livahtamaan päässeet karkurit kotiin.

 vasynyt_kasa.jpg

Karkureissun väsyttämä kvartetti päivälevolla

 

Kaiken kaikkiaan on sanottava, että kaikki pennut vaikuttavat luonteeltaan erinomaisilta. Asiaa tukevat myös todella mukavat viestit Kessun ja Ransun kuulumisista. Itsevarmoja, reipaita ja energisiä lapsikoiria, jotka ovat kuitenkin erittäin ihmisläheisiä ja touhukkuudestaan huolimatta kilttejä sekä oppivaisia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Vauhdikas viikko

Sunnuntai 4.8.2013 - Marjo

Taas alkaa olla takana yksi tapahtumarikas viikko. Maanantaina autoilin pentukatraan kanssa Vihti Dressage Centeriin. Siellä tavattiin ihmisiä, hevosia ja koiria. Pennut saivat tohkata kolmen labbiksen kanssa ja tapasivat myös pienen jackrusselin. Väsynyt nelikko piti melkein kantaa autoon vierailun päätteeksi.

Tiistaina pennut saivat 12-viikkoislahjaksi ensimmäiset rokotukset. Samalla tarkistettiin Legolasin silmä.

pennut_04082013.jpg

 

Perjantaina kylään saapuikin sitten Ransu. Oli jännä nähdä, miten nopeasti Ransu oli muuttunut osaksi omaa perhettään ja vieraantunut resuavasta pentulaumasta. Myös muut pennut ja Tilli kurmottivat laumasta pois ollutta kersaa alkuun hävyttömällä tavalla. Nopeasti Ransu kuitenkin sopeutui takaisin painimaailmaan, ja rauha palasi tontille. Lauantaina sisarusten seura kiinnostikin Ransua taas enemmän kuin oma mamma. Vierailun päätteeksi Ransu vielä siistittiin ensimmäistä kertaa. Voi että, miten hauskan näköinen pikkupojasta tulikaan! 

 

ransu_04082013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Ransu, Frodo

Pennut 11-viikkoisia, Kessun ja Ransun kuulumisia

Perjantai 26.7.2013 - Marjo

Pennut ovat nyt 11-viikkosia ja madotettu jälleen kerran. Paljon on tapahtunut riiviöiden elämässä. On vierailtu Nurmijärvellä hevostilalla Ria-tollerin kotona, on käyty kävelyllä kodin läheisyydessä sekä hihnassa että vapaana, Ria-tolleri on käynyt kylässä meillä jne. Joka päivälle on keksitty jotain aktiviteettia.

Täysin ilman vammojakaan ei ole selvitty - Legolas on saanut ilmeisesti sisaruksen kulmahampaasta reiän oikean silmänsä sarveiskalvoon. Poika onkin nyt silmätippakuurilla. Paraneminen on onneksi sujunut erinomaisesti, joten säihkähdyksellä selviittiin.

Ransun kotiutuminen on sujunut edelleen erinomaisesti. Yöt on nukuttu pääsääntöisesti hyvin, tarpeet tehdään ulos ja yksinolokin onnistuu. Myös vieraiden koirien ohittaminen ja kohtaaminen menee kuulemma jo varsin mallikkaasti. Reipas pikkupoika on ollut monessa mukana, mm. torilla, marjoja poimimassa ja uimarannalla. Ransu vaikuttaakin varsinaiselta vesihirmulta.

Toinen vesipeto eli Kessu oli niin ikään päässyt järveen puljaamaan. Todisteena kuva läpimärästä snautserilapsesta.

kessu_vesipeto.jpg

Kessu the vesipeto. Kuva: Jenna Raski

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Gandalf, Kessu, Frodo, Ransu

Frodo omaan kotiin

Torstai 18.7.2013 - Marjo

Frodo eli nykyisin Ransu muutti omaan kotiinsa - kuinka ollakaan - Tampereelle. Matka oli mennyt hienosti, samoin kotiutuminen oli alkanut loistavasti pihan tutkimisella, välipalalla ja torkuilla. Onnea matkaan Ransu, Annikki ja Taisto!

ransu_perhepotretti.jpg

 

Ransu kotonaan Tampereella ensimmäisillä torkuilla. Kuva: Taisto Tuominen.

ransu_kotona_18072013.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Frodo, Ransu

Aragorn, Faramir ja Legolas vielä omaa kotia vailla

Keskiviikko 17.7.2013 - Marjo

Pojista kolme on vielä vapaana: Aragorn, Faramir ja Legolas. Aragornissa ja Legolasissa vaikuttaisi olevan potkua vaativammallekin harrastajalle lajiin kuin lajiin. Faramir taas on komea kuin mikä, eli sen toivoisi päätyvän näyttelyistä ainakin jossain määrin kiinnostuneeseen kotiin. Luonteeltaan rauhallisempi kuin veljensä.

Kuvien ottaminen vauhtiviikareista on hieman haastavaa ilman kunnon järjestelmäkameraa. Ainoastaan jyrkästä yläviistosta voi saada kuvan ilman, että nenä ehtii linssiin kiinni. Paitsi tietysti pentujen nukkuessa... Alla kuitenkin naamakuvat vapaista pojista, otettu hetkellä juuri ennen nukahtamista. :) Aragornin ja Legolasin korvat on teipattu.

aragorn_17072013.jpgfaramir_17072013.jpglegolas_17072013.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kessulta tuli myös taas mukavia terveisiä. Erittäin hienosti menee edelleen! Tosin itsevarmuuden kasvaessa myös omapäisyys on kasvanut... Kessu osaa kuulemma jo pysyä aika hyvin lyhyitä aikoja paikallaan käskystä, ja hihnakäyttäytymistä harjotellaan parhaillaan ihan kunnolla. Myös ei-käsky alkaa mennä läpi, kun on jotain kiellettyä tekemässä, ja tällä tapaa on jättänyt myös kenkien varastamisen ja käsien puremisen pikkuhiljaa. Myös yksin jättämisen harjoittelu on edennyt kivasti. Kessu on lisäksi osoittautunut oikeaksi vesipedoksi - se yrittää ahkerasti uida mm. vesikupissaan... Ammeessa puljaaminen olikin sitten ollut ihan superia!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Aragorn, Faramir, Legolas

Pennut 10-viikkosia

Tiistai 16.7.2013 - Marjo

Riiviöt ovat nyt 10-viikkoisia, ja valmiita siirtymään omiin koteihin. Ransu (Frodo) muuttaakin jo torstaina. Pennut pääsivät illalla Lulun ja Tillin mukaan oripoikien laitumelle iltatarkistukselle. Automatkustus sujuu kaikilta jo kuin Strömsössä. Uudessa ympäristössä vapaana juoksentelu ja hevosten paimentaminen oli niin jännää, että kotiin tultaessa uuvahtaneet ipanat saikin kantaa aikalailla suoraan pentulaatikkoon yöunille.

pennut_ja_lulu_16072013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Pennut 9-viikkosia

Tiistai 9.7.2013 - Marjo

Pennut ovat nyt 9-viikkosia ja saivat lahjaksi neljännen matokuurinsa. Vauhti sen kun lisääntyy. Piha-aitaa on jouduttu tilkitsemään, pennun mentäviä aukkoja on näemmä useita... Ipanat ovat olleet tallihommissa mukana, ja ai että on ollut hauskaa! Hevosia on käyty komentamassa ja kissoja ahdisteltu porukalla. Myös tontin takana kulkevassa ojassa on käyty rypemässä. Ensimmäisiä korviakin on jo päästy teippaamaan. Frodon eli Ransun emäntä kävi viikonloppuna halimassa pentuaan, Ransu kuitenkin muuttaa omaan kotiinsa vasta 10-viikkoisena.

legolas_lulu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Terkkuja Kessulta

Maanantai 8.7.2013 - Marjo

Sähköposti toi iloisia terveisiä Kessulta (Gandalf). Kotiutuminen on sujunut paremmin kuin hyvin. Kessu on päässyt jo pienille metsälenkeille vapaana ja moikkaamaan muita pihapiirin koiria. "Sedän" eli Otto-snautserin kanssa tutustuminen oli mennyt myös upeasti. Pojat olivat räksyttäneet riehumisen ohella kilpaa ja painelleet metsässä peräkanaa. Kessu osaa jo myös istua käskystä ja on melkolailla sisäsiisti. Ihana kuulla, kiitokset terkuista ja kuvista!

kessu_08072013.jpg

 

 

kessu_otto_08072013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gandalf, Kessu, Lord of the Rings -pennut

Pennut 8-viikkoisia, Gandalf omaan kotiin

Keskiviikko 3.7.2013 - Marjo

Hui, miten aika rientääkään! Pennut ovat jo 8-viikkoisia, ja Gandalf - tai nykyisin Kessu - muutti jo omaan kotiinsa Nurmijärvelle. Matka oli mennyt hyvin, ja ruoka oli maistunut heti uudessa kodissa. Sitten olikin riehuttu ja retuutettu makuualustaksi hankittua ihanaa lampaantaljaa kunnes uni oli hetkeksi yllättänyt. Eli hyvältä kuulostaa! Paljon onnea matkaan Kessu, Jenna ja Lauri!

gandalf_perhepotretti_03072013.jpg

 

Ipanoiden leikki on hetkessä muuttunut selvästi rajummaksi, nyt juostaan, painitaan, äristään ja haukutaan jo ihan kunnolla. Reviiri on laajentunut kattamaan koko aidatun pihan, ja hinku aitojen ulkopuolelle on kova. Pennut ovatkin päässeet muutaman kerran mukaan talille katsomaan kissoja ja tutustumaan hevosiin. Myös ruohonleikkuriin on tutustuttu.

AragornEowyn_03072013

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Gandalf

Pentujen mikrosirutus ym.

Perjantai 28.6.2013 - Marjo

Keskiviikkona pennuille koitti jännät paikat, kun porukka kuskattiin Espooseen Talliklinikan vastaanottotilohin mikrosirutusta ja terveystarkastusta varten. Tilli ja Lulu lähtivät matkalle mukaan henkiseksi tueksi. Suunnattomat kiitokset iskälle kyydityksestä ilmastoidulla autolla ja muustakin avusta!

Onneksi autoilua ja häkissä oloa oli jo harjoiteltu, ja reissu menikin mukavasti. Menomatkalla pari ipanaa jaksoi kiljua häkkiin sulkemisen vääryyttä, mutta paluumatkalla kaikki nukkuivat jo rauhassa. Itse mikrosirutus sujui kaikkien osalta uskomattoman hyvin - kukaan pennuista ei tuntunut edes huomaavan koko tapahtumaa! Muutenkin kaikki olivat todella reippaita, ja sekä tarjottu vesi että namit tekivät hyvin kauppansa. Terveystarkastuksen osalta kaikilla oli asiat niin ikään hyvin. Kiitokset Chrisse ja Laura S.! Nyt pääsee rekisteröntikin Kennelliitossa etenemään.

Torstaina saatiin vieraaksi 10-viikkoinen tolleri Ria. Rian vauhdikas ja raju leikkiminen oli snautseripalleroille aluksi melkoinen järkytys, mutta lopulta koko sakki tuohusi ja paini yhdessä täyttä häkää. Lulu hyväksyi muitta mutkitta uuden pennun hoitoonsa ja yritti imettää sitä siinä missä Tillinkin pentuja. Ria oli asiasta hyvin mielissään.

 

20130627_kaenpoika.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Lulu 8 vuotta! Pennut 7 viikkoa

Tiistai 25.6.2013 - Marjo

Lulu täyttää tänään 8 vuotta. Valtaisat onnittelut edelleen sähäkälle koiralauman kiistämättöälle kuningattarelle! Veteraanikehät kutsunevat jossain vaiheessa, kunhan omistaja saa trimmauksen kuntoon... Lämpimät onnittelut myös Lulun sisaruksille eli Pijan-kennelin C-pentueelle!

lulu_8v.jpg

 

Pennut ovat nyt 7-viikkoisia. Sen kunniaksi ne saavat kolmannen matokuurinsa. Painoa ipanoilla on nyt 4-4,5 kiloa. Myös autoiluharjoitukset on aloitettu. Vaikka ipanat alkavat olla jo aika isoja termiittejä, tissimaito maistuu edelleen muutaman kerran päivässä.

isot_vauvat2_25062013.jpg

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lulu, Lord of the Rings -pennut

Dolcen lomaterveiset

Maanantai 24.6.2013 - Marjo

Saatiin lomaterveisiä! Dolce oli päässyt ulkomaanmatkalle Tanskaan. Poika oli matkustanut hienosti laivassa, ja muutenkin reissu oli mennyt mukavasti. Kelit tosin olivat olleet vaihtelevat, mikä ei kuitenkaan ollut ainakaan Dolcea haitannut. Ennen paluumatkaa eläinlääkärillä annettavan ekinokokkoosihäädön yhteydessä oli selvinnyt, että Dolcen mikrosiru oli ilmeisesti lakannut toimimasta. Tai ainakaan paikallisen eläinlääkärin laite ei ollut onnistunut sitä lukemaan. Niinpä Dolce oli saanut uuden mikrosirun. Kiitokset terkeuista ja kuvista!

Kuvat: Antilat

wp_003384.jpg

wp_003390.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Dolce, Macewindu, Star Wars -pennut

Pentujen testausta ja kuvaamista

Sunnuntai 23.6.2013 - Marjo

Viikonloppuna saapuivat Johanna ja Tuija tekemään pennuille Campbellin pentutestiä. Testillä on tarkoitus määrittää pentujen luonnetta ja etenkin sitä, millaiseen kotiin mikäkin pentu soveltuu. Testi toteutettiin siten, että Tuija ja Johanna pennuille vieraina ihmisinä veivät ipanat yksi kerrallaan talliin (pennuille täysin uusi ympäristö), missä Tuija testasi pennut. Pennut olivat koko päivän ulkoilun jäljiltä kuin nukkuneen rukouksia, mutta selvisivät testistä hienosti. Kaikki olivat reippaita, vaikka tilanne oli jännittävä - ekaa kertaa täysin yksin ilman tuttuja koiria, ihmisiä tai sisaruksia, uudessa ympäristössä vieraiden ihmisten kanssa. Suuria eroja ei pentujen välille saatu, kaikki olivat aika tyypillisen oloisia snautsereita, jotka kuitenkin sietivät hyvin fyysistä dominointia.

Samalla saatiin vihdoin otettua seisomakuvat pennuista. Kuvat löytyvät pentujen omilta sivuilta. Suurkiitokset Tuijalle ja Johannalle sekä mukana olleille Kasper-snakulle ja Eike-käppänälle! Kuvat Johanna Vihavainen.

 

pentutestaus4_23062013.jpgpentutestaus3_23062013.jpgpentutestaus2_23062013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, Campbell-testi

Pennut 5-viikkoisia

Lauantai 15.6.2013 - Marjo

Pennut madotettiin toistamiseen. Painoa oli kertynyt kaikille jo noin 2,5 kilon verran. Ipanat jaksavat ulkoilla jo tunnin verran kerrallaan ennen väsähtämistä. Viikonloppuna saatiin mieluisia vieraita, kun Johanna ja Kasper-snautseri tulivat pentuja tapaamaan. Pennut vähän ujostelivat alkuun isoa vierasta urosta. Kasper oli vähintään yhtä järkyttynyt pennuista. Kuvia tulossa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Pennut 4-viikkoisia

Tiistai 4.6.2013 - Marjo

4-viikkoispäivän kunniaksi pennut muuttivat yläkerrasta alakertaan, mistä ulkoilu on helppo ja nopea toteuttaa. Pennut ulkoilevat nyt sään salliessa useamman kerran päivässä. Ruuat pyritään aina syömään ulkona sotkun välttämiseksi. Samalla tarpeet opitaan tekemään ulos. Ruokana tarjoillaan nyt Acanan Puppy&Junior-nappuloita turvotettuna ja kaurapuuroon sotkettuna. Lisäksi mukana on Pentu-NEUta. Vähitellen puuron määrää vähennetään ja nappulat ja NEU muodostavat koko sapuskan. Lisäksi kerran päivässä pennut saavat Nutrolin Pentu -öljyä aivojen kehityksen tukemiseksi. Lulu-mummo saa alkaa pentujen muuton ansiosta osallistua hoitoon yhä enemmän. Ja sekös Lulua miellyttää. Myös Tilli näyttää olevan onnellinen saadessaan jakaa hoitovastuuta. Kuvat Teija Larsson ja allekirjoittanut.

 pentu2_09062013.jpg

 

pentu_09062013.jpglulu_ja_pennut_4vkoa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Ensimmäinen ulkoilu

Sunnuntai 2.6.2013 - Marjo

Pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan aurinkoisena sunnuntaina. Vielä ei porukka jaksa olla kovinkaan kauan hereillä, uni tulee väkisin jo viimeistään vartin ulkoilun jälkeen. Mutta onneksi auringossa on hyvä ottaa pikku nokoset. Lulu-mummo on onnessaan, kun saa osallistua pentujen hoitoon. Kuvat Terhi Kujala.

 

pentu__02062013.jpg

 

 pennut_02062013.jpgpentu_02062013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut

Ensimmäinen kiinteä ruoka

Keskiviikko 29.5.2013 - Marjo

Pennut saivat ensimmäistä kertaa "kiinteää" ruokaa. Tarjolla oli kaurapuuroa, johon oli lisätty kananmunan keltuaista ja Nutrolin Pentu -öljyä. Vähän olivat ipanat aluksi ihmeissään, mutta saivat nopeasti jutun juonesta kiinni. Osa hoksasi jo syödä suoraan vadistakin. Aikamoista sotkua saatiin kyllä kaikesta huolimatta aikaiseksi. Kiitokset naapurin Heidille avusta!

img_5866.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, pentujen ruokinta

Vanhemmat kirjoitukset »