Yhteystiedot

Marjo Simpanen
puh. 0400 904005
marjosimpanen@hotmail.com

Jouni Kvist
puh. 040 7367682
jounikvist@hotmail.com

Uusimmat kuvat

Pennut 4 kk - paljon tapahtumaa

Sunnuntai 22.9.2013 - Marjo


Aikaa on ehtinyt hujahtaa sitten viime päivityksen. Kaikenlaista tapahtumaa on kuitenkin ollut paljon. Sorsastus alkoi lähijärvellä 20.8., ja oli ilo huomata, että pennut eivät olleet millänsäkään paukkeesta. Sen sijaan linnustusta tapahtui myös omalla pihalla... Pennut rätkyttivät pihalla herkeämättä jotain, ja kun menin katsomaan, ensimmäisenä vastaan juossut Aragorn oli aivan veressä. Pian muu sakki juoksi talon takaa yhtenä rintamana - Faramir kaltoin kohdeltu variksen raato suussaan. Liekö varis saanut osumaa hauleista tai autosta ja pudonnut lopulta meidän pihalle. Teurastus pihalla oli kyllä ollut perusteellinen.

variksenmetsastysta.jpg

 Variksen käsittelyä

 

Pennut ovat saaneet myös tehosterokotteet sekä rabiesrokotteen. Kukaan ei reagoinut piikkeihin millään tavalla. Rokotuksen yhteydessä ipanoille tehtiin terveystarkastus, ja kaikkilla oli silläkin saralla asiat kunnossa. Päivän parasta antia oli kuitenkin riehuminen eläinlääkärin kahden nuoren bordercollietytön kanssa.

 pojat_ja_borderit_22082013.jpg

 Kuva: Minna Viitanen

Seuraava suurempi tapahtuma olikin Vihdin Wuosisatamarkkinat. Pentukvartetti otettiin tapahtumaan mukaan katsomaan hälinää. Jännää oli, mutta positiivisella tavalla. Vieraita rapsuttelijoitakin saatiin roppakaupalla. Pennut jäivät tutustumiskierroksen jälkeen autoon "lepäilemään", kun Jouni ja minä kävimme vielä syömässä letut ja kiertämässä kojut. Palatessamme autolle totesimme, että auton takaluukkua oli tuunattu uuteen uskoon oikein urakalla...

pennut_markkinoilla.jpg

 

Sunnuntaina 25.8. Tillin sisko Leia saapui trimmaukseen. Leia-täti oli hieman vaivaantunut pentujen suomasta huomiosta. Eikä höykytys ihan pientä ollutkaan, kun Leia oli vielä niin kiltti, että ei kunnolla komentanut riiviöitä. Ja pennuilla itsetunto sen kuin kasvoi...

 leian_vierailu.jpgleia_gangsta.jpg

 

 

 

 

 

Seuraavana trimmausvierailuvuorossa olikin Kessu. Itse trimmaus sujui mallikkaasti, ja tallireissuilla neljä tuntia ennen käsittelyä väsytetty Kessu käyttäytyi todella nätisti. Lopputuloksena oli todella hieno pikkusnautseri, joka sai myös teipit korviinsa. Muille koirille normaalisti rehvakkaasti esiintyvä Kessu sai maistaa omaa lääkettään sisarustapaamisessa. Lisäksi Tilli-äiti näytti lapselleen heti kättelyssä kaapin paikan. Jotta Kessun elämä oli muutakin kuin mankelointia, suljettiin veljet pihahäkkiin ja seuraksi jätettiin Vyyhti-sisko. Sen kanssa leikki sujuikin malliikkaasti.

kessu_30082013.jpg

 

Torstaina 12.9. pennut pääsivät ihmisten ilmoille, kun taksvärkkipäivää suorittamassa ollut Heidi saatiin talutusavuksi. Taas suunnattiin Vihdin kirkonkylälle, missä revohka pääsi remmikävelylle ja uimaan. Reissun jälkeen olikin hetken aikaa mukavan väsynyttä porukkaa. Uimareissusta löytyy videon pätkä facebookista.

 

uimarit_12092013.jpg

 

Muuten kuluneisiin viikkoihin on mahtunut päivittäisiä iltalenkkejä ja lähes päivittäisiä karkureissuja - milloin tallille tai lähiojaan, milloin tietä pitkin pidemmillekin reisuille. Vaikka piha-aitaa on yritetty kaikin tavoin korjata pennunkestäväksi, löytävät riiviöt jonkun pakoreitin harva se päivä... Pako tapahtuu vapauden koitettua yllättävän nopeasti, ja kvartetti ehtii huomaamatta edetä hämmästyttävän kauas. Onneksi ipanat on saatu joka kerta ehjinä kotiin, mistä kiitos osittain kuuluu ystävälliselle naisihmiselle, joka on jo kahdesti palauttanut tehostetusta vahtimisesta huolimatta livahtamaan päässeet karkurit kotiin.

 vasynyt_kasa.jpg

Karkureissun väsyttämä kvartetti päivälevolla

 

Kaiken kaikkiaan on sanottava, että kaikki pennut vaikuttavat luonteeltaan erinomaisilta. Asiaa tukevat myös todella mukavat viestit Kessun ja Ransun kuulumisista. Itsevarmoja, reipaita ja energisiä lapsikoiria, jotka ovat kuitenkin erittäin ihmisläheisiä ja touhukkuudestaan huolimatta kilttejä sekä oppivaisia.

Avainsanat: Lord of the Rings -pennut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini