Yhteystiedot

Marjo Simpanen
puh. 0400 904005
marjosimpanen@hotmail.com

Jouni Kvist
puh. 040 7367682
jounikvist@hotmail.com

Uusimmat kuvat

Tohinaa pentulaatikossa

Sunnuntai 19.5.2013 - Marjo

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia! Silmät ovat alkaneet avautua, ja ipanat näyttävät jo melkein koirilta. Kauhea tohina on päällä koko ajan. Nukkuessaan pennut näkevät hurjasti unia, joissa välillä haukutaan, muristaan ja juostaan kovaa. Todellisuudessa vasta takajalat kantavat parhaimmillaan parin askeleen verran. Unen loputtua alkaa äänekäs matka maitobaarille. Imeminenkin tehdään äänekkäästi - kun yksi aloittaa rytmikkään imemisääntelyn, muut liittyvät mukaan.

Video löytyy Facebookista.

img_5844.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, pentu, Lord of the Rings -pennut, Urax

Pennut ovat syntyneet!

Sunnuntai 12.5.2013 - Marjo

Tillin pennut ovat syntyneet! Synnytys alkoi illalla 7.5. Tuloksena 6 pentua, joista 5 on uroksia ja yksi narttu. Synnytys meni kuin Strömsössä, ja kaikki pennut olivat hyvin samankokoisia ja varsin terhakoita heti synnyttyään. Tillikään ei näyttänyt olevan synnytyksestä pahastikaan rasittunut.

Äitinä Tilli on ollut aivan loistava. Pentulaatikosta se ei meinaa poistua kuin pakottamalla ulos tarpeilleen. Ruoka ja juoma tarjoillaan pentulaatikkoon. Pentujen painot lähtivät heti syntymästä nousuun, ja parhaimmillaan päiväkasvut ovat olleet lähes 100 grammaa!

tillipennut_12052013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, Urax, pentu, Lord of the Rings -pennut

Tillille pentuja

Keskiviikko 10.4.2013 - Marjo

Tillille on tulossa pentuja! Tilli kävi silmätarkastuksessa 28.2., ja kun kaikki oli siltäkin osin kunnossa, varattiin matka Ruotsiin pikavauhtia. Kiire meinasi tulla, sillä Tilli oli jo aloittanut juoksunsa - kuukautta arvioitua aikaisemmin. Onneksi nopeutunut aikataulu sopi myös haaveissa olleen sulhasen omistajille, ja matka saatiin järjestettyä.

Sulhanen on Ruotsin, Suomen ja Norjan muotovalio Cegali's Daimler eli "Urax". Todella upealuonteinen ja komeaakin komeampi snautseriherra, jolla on A-lonkat ja hieno tulos MH-testistä (luonnekuvaus). Myös suku tuloksineen on sitä, mitä olen urokselta toivonutkin. Sain astutusreissulla tutustua myös Uraxin äitiin ja äidinäitiin, jotka kummatkin olivat kerrassaan hurmaavia!

urax_07032013.jpg

 

 

10.4. eläinlääkäri ultrasi Tillin, ja ultrassa näkyi ainakin 5 pentulaista. Eli pentuja on odotettavissa toukokuun alussa! Ihanaa, ei siis ollut turha vaiva huristella Göteborgiin asti kaiken kiireen keskellä. Toki tiineyttä osasin hieman arvellakin, sen verran hassusti Tilli oli jo käyttäytynyt (mm. tunki itsensä tallissa vatiin makaamaan).

 tilli_vadissa.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, Urax, pentu, Lord of the Rings -pennut

Tillistä Suomen muotovalio!

Maanantai 6.8.2012 - Marjo

Tilli nappasi viimeisen Suomen muotovalionarvoon tarvittavan sertinsä Kuopion kansainvälisestä näyttelystä 4.8.2012. Tilli voitti avoimen luokan ja oli lopulta toiseksi paras narttu. Tuomarina toimi ruotsalainen Kurt Nilsson, joka on aikanaan antanut myös Lululle sertin.

 

tilli_082012.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, MVA, CH