Yhteystiedot

Marjo Simpanen
puh. 0400 904005
marjosimpanen@hotmail.com

Jouni Kvist
puh. 040 7367682
jounikvist@hotmail.com

Uusimmat kuvat

Pentujen ensimmäinen madotus

Tiistai 28.5.2013 - Marjo

3-viikkoispäivän kunniaksi pennut saivat ensimmäisen matolääkityksensä. Hoito tehtiin nimenomaan pikkupennuille tarkoitetulla Welpan vet -loishäätölääkkeellä. Toimitus sujui hyvin. Pennut punnittiin ennen madotusta, ja pötkylät olivat jo 1,5-kiloisia!

Yritin myös ottaa kuvia ipanoista. Aika hankala homma meidän todella hitaalla digikameralla... Liikkuvaiset kuvattavat ehtiä siirtyä pois kuvasta aina sillä välillä, kun kamera mietti kuvan ottamista napin painamisen jälkeen. Joka tapauksessa kuvaussession epämääräisiä tuloksia voi käydä ihmettelemässä pentujen omilla sivuilla.

 

legolas_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lord of the Rings -pennut, madotus

Tohinaa pentulaatikossa

Sunnuntai 19.5.2013 - Marjo

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia! Silmät ovat alkaneet avautua, ja ipanat näyttävät jo melkein koirilta. Kauhea tohina on päällä koko ajan. Nukkuessaan pennut näkevät hurjasti unia, joissa välillä haukutaan, muristaan ja juostaan kovaa. Todellisuudessa vasta takajalat kantavat parhaimmillaan parin askeleen verran. Unen loputtua alkaa äänekäs matka maitobaarille. Imeminenkin tehdään äänekkäästi - kun yksi aloittaa rytmikkään imemisääntelyn, muut liittyvät mukaan.

Video löytyy Facebookista.

img_5844.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, pentu, Lord of the Rings -pennut, Urax

Oripojat kesälaitumelle

Lauantai 18.5.2013 - Marjo

Kesäloma on alkanut! Ainakin oripojilla... Viime vuodesta tuttu nelikko pääsi taas kesän viettoon poikamiesporukassa. Mukana 4-v. sh-ori Oiva ja 3-v. puoliverioriit Flip, Fred ja Pete. Lisää kuvia galleriassa.

Kuvat: Maija Ahvenainen

pojat_laitsalle_2013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hevoset, ori, Pete, Fred

Pennut ovat syntyneet!

Sunnuntai 12.5.2013 - Marjo

Tillin pennut ovat syntyneet! Synnytys alkoi illalla 7.5. Tuloksena 6 pentua, joista 5 on uroksia ja yksi narttu. Synnytys meni kuin Strömsössä, ja kaikki pennut olivat hyvin samankokoisia ja varsin terhakoita heti synnyttyään. Tillikään ei näyttänyt olevan synnytyksestä pahastikaan rasittunut.

Äitinä Tilli on ollut aivan loistava. Pentulaatikosta se ei meinaa poistua kuin pakottamalla ulos tarpeilleen. Ruoka ja juoma tarjoillaan pentulaatikkoon. Pentujen painot lähtivät heti syntymästä nousuun, ja parhaimmillaan päiväkasvut ovat olleet lähes 100 grammaa!

tillipennut_12052013.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, Urax, pentu, Lord of the Rings -pennut

Tillille pentuja

Keskiviikko 10.4.2013 - Marjo

Tillille on tulossa pentuja! Tilli kävi silmätarkastuksessa 28.2., ja kun kaikki oli siltäkin osin kunnossa, varattiin matka Ruotsiin pikavauhtia. Kiire meinasi tulla, sillä Tilli oli jo aloittanut juoksunsa - kuukautta arvioitua aikaisemmin. Onneksi nopeutunut aikataulu sopi myös haaveissa olleen sulhasen omistajille, ja matka saatiin järjestettyä.

Sulhanen on Ruotsin, Suomen ja Norjan muotovalio Cegali's Daimler eli "Urax". Todella upealuonteinen ja komeaakin komeampi snautseriherra, jolla on A-lonkat ja hieno tulos MH-testistä (luonnekuvaus). Myös suku tuloksineen on sitä, mitä olen urokselta toivonutkin. Sain astutusreissulla tutustua myös Uraxin äitiin ja äidinäitiin, jotka kummatkin olivat kerrassaan hurmaavia!

urax_07032013.jpg

 

 

10.4. eläinlääkäri ultrasi Tillin, ja ultrassa näkyi ainakin 5 pentulaista. Eli pentuja on odotettavissa toukokuun alussa! Ihanaa, ei siis ollut turha vaiva huristella Göteborgiin asti kaiken kiireen keskellä. Toki tiineyttä osasin hieman arvellakin, sen verran hassusti Tilli oli jo käyttäytynyt (mm. tunki itsensä tallissa vatiin makaamaan).

 tilli_vadissa.jpg

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, Urax, pentu, Lord of the Rings -pennut

Yoda vuoden 2012 tokosnautseri III!

Sunnuntai 24.3.2013 - Marjo

Joppe sijoittui vuoden tokosnautserikisassa upeasti sijalle III! Upea suoritus debytantilta! Lisäksi Joppe oli palkittu myös omassa koirakerhossaan! Hurjasti onnea Elina ja Joppe!

joppe_tokosnaku3.jpg

 Kuva: Elina Sundström

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yoda, Joppe, TOKO

Lulusta virallisesti C.I.B

Perjantai 1.3.2013 - Marjo

Vahvistus Lulun kansainvälisen muotovalion arvosta (C.I.B) on saapunut! Jee, hyvä Lulu!

lulu_cib.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lulu, muotovalio, C.I.B

Lulu Tartossa

Maanantai 5.11.2012 - Marjo

Lulu osallistui Tarton kansainväliseen koiranäyttelyyn 3.-4.11.2012. Lauantaina Lulu ei innostukseltaan meinannnut pysyä nahoissaan, mutta tästä huolimatta - tai juuri sen takia - rouva palkittiin rotunsa parhaana! Samalla saatiin viimeinen kansainvälisen muotovalion arvoon tarvittava CACIB. Sunnuntaina Lulu voitti valioluokan, mutta hävisi paras narttu -kilpailussa hienolle veteraaninartulle.

 

lulu_tartossa_04112012.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lulu, näyttelyt

Tillistä Suomen muotovalio!

Maanantai 6.8.2012 - Marjo

Tilli nappasi viimeisen Suomen muotovalionarvoon tarvittavan sertinsä Kuopion kansainvälisestä näyttelystä 4.8.2012. Tilli voitti avoimen luokan ja oli lopulta toiseksi paras narttu. Tuomarina toimi ruotsalainen Kurt Nilsson, joka on aikanaan antanut myös Lululle sertin.

 

tilli_082012.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tilli, MVA, CH

Yoda TK1!

Keskiviikko 30.5.2012 klo 20:08 - Marjo

Yodan ja Elinan menestys jatkuu! Koirakko teki toukokuussa hattutempun tottelevaisuuskokeen (TOKO) alokasluokassa; ykköstulokset oli käyty hakemassa 12.5., 23.5. ja 27.5. Yodalle napsahti näin ollen koulutustunnus TK1 ja siirto avoimeen luokkaan. Hurjasti onnea Elina ja Joppe!

 

Kuvat: Mervi Kaleva

joppe_vihti.jpgjoppe_vihti_hyppy.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yoda, Joppe, Toko, TK

Yoda BH!

Keskiviikko 30.5.2012 klo 19:22 - Marjo

Yoda eli Joppe ja emäntänsä Elina ovat treenanneet kovasti, ja tulokset näkyvät! Koirakko suoritti BH-kokeen (palveluskoirien käyttäytymiskoe) hyväksytysti 22.4.2012 Raaseporissa. Näin ollen Joppe ansaitsi myös kolutustunnuksen BH. Paljon onnea Elina ja Joppe!

 

 

 

joppe_bh_22042012_seuraa.jpg

joppe_bh_22042012_makuu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yoda, Joppe, BH-koe, BH

Sylvia ja toko-pokaali

Torstai 12.5.2011 klo 13:26 - Marjo

Sylvian omistajan Riitan tytär Paula oli ottanut hienoja kuvia Snautserikerhon toko-pokaalin syyskauden lopussa pokanneesta koirakosta. Kiitokset ja onnea Riitta ja Sylvia! :)img_4287.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sylvia, toko

Star Wars -pennut 2 vuotta, onnea!

Perjantai 22.10.2010 - Marjo

Hyvää 2-vuotissynttäriä pentulaisille! Se alkoi aikuisuus nyt! :)

Kaikille "pennuille" kuuluu hyvää. Terveyttä ja energiaa on kuulemma piisannut. Quido tosin oli meinannut päästä hengestään nielemällä kolme maissintähkää kokonaisena, mutta tästäkin oli kirurgian avulla selvitty.

 Tilli ja synttäri-ilmapallo.

tilli_2v.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolce sammakkona. Kuva: Antila

dolce_2v.jpgluke_2_vuotta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Luken 2-vuotiskakku. Kuva: Kalliosaari

1 kommentti . Avainsanat: pennut

25.6.2010 Lulu 5 vuotta - Onnea!

Maanantai 5.7.2010 klo 13:32 - Marjo

5-vuotiaalle Lululle valtaisat synttärionnittelut! Samalla onnentoivotukset kaikille Lulun sisaruksille!pikku-lulu_tallilla.jpg

 

 

Lulu pentuna kesällä 2005

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lulu

22.10.2009 Onnittelut 1-vuotiaille pennuille!

Torstai 22.10.2009 klo 23:48 - Marjo

Valtaisat onnittelut tänään vuoden täyttäville Lulun pennuille! :) Kaikille ipanoille kuuluu kuulemma oikein hyvää.luken_synttrit_22.10.2009_004.jpg

 

Kuva: Kalliosaari/2009

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: synttärit

Touko- elokuu 2009

Torstai 13.8.2009 klo 18:35 - Marjo

luluaarre.jpg

Kuva: Pekka Pusula/2009

Kommentoi kirjoitusta.

25.2. - 26.4.2009

Tiistai 3.3.2009 - Marjo

Pitkä aika on hurahtanut ilman kirjoituksia. Niin vaan on ollut paljon tapahtumaa, että aikaa ja jaksamista tarinointiin ei ole riittänyt. Mutta nyt siis kerralla tilannekatsaus kahteen viime kuukauteen! Paljon on tosiaan kerennyt tapahtua!

Kommentoi kirjoitusta.

19.2. - 24.2. 2009 Väki vähenee ja pidot paranee, Kasperin vierailu

Keskiviikko 25.2.2009 klo 18:24 - Marjo

Viikon 9 loppu oli taas hulinaa. Leia ja Obi-Wan lähtivät omiin koteihinsa ja Lulun ystävä Kasper (FIN MVA Caudatus Argentum Calvin Klein) kävi emäntineen juoksuttamassa jäljellä olevaa sakkia.kasper_seisoo.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yoda, Leia, Obi, trimmaus, Kasper, Luke

18.2.2009 Sylvian vierailu

Torstai 19.2.2009 klo 17:16 - Marjo

miss_oot_oollu.jpgKeskiviikolle saatiin säpinää, kun Sylvia (Aaylasecura) tuli kyläilemään. Sylvia tuskin pääsi autosta ulos, kun Lulu jo alkoi laittaa sitä järjestykseen. Huomaa, että kyllä äiti pentunsa tuntee... Lulu sai itse komennuksen hetkeksi autoon, jotta Sylvia pystyi edes liikkumaan pihassa. Seuraava järkytys tuli tallissa, kun kauhukvartetti päästettiin vapauteen. Koko sakki ryntäsi tietysti heti Sylvia-reppanan päälle. Järkytys laantui kuitenkin pian eikä mennyt aikaakaan, kun Sylvia taas muisti olevansa snautseri ja leikki villisti muiden kanssa. Myös snautserileikkiin olennaisesti kuuluva ärinä palasi unholasta, ja Lulunkin piinaavan alistamisen pikkuneiti otti lopulta varsin tyynesti. Sylvian naapurissa asuvan kultsupentu Topin hitaammat leikit ovat selvästi saaneet pikkuneidin unohtamaan todelliset juurensa! :) sylviaobi.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sylvia, korvat

11.2.-17.2.2009

Tiistai 17.2.2009 klo 17:51 - Marjo

Viikko 7 hujahti taas vauhdilla. Jouni oli viikolla kotosalla ja pystyi ulkoiluttamaan pentuja päiväsaikaan. Kersat ja äiti ottivat valoisasta ajasta ilon irti ja painoivat pitkiä matkoja pitkin peltoja ja ojia. Iltaisin jatkuivat käsittelyharjoitukset sopivasti päiväreuhaamisesta väsähtäneiden ipanoiden kanssa. Varsinaiset "suuremmat" tapahtumat osuivatkin sitten viikonloppuun ja maanantaille 16.2.joppe_moro.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yoda, Make, Leia, rokotukset

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »